logo

אז מה אוכלים הבוקר?

באנס אסאדו מושלם

בינוני

באנס אסאדו מושלם | צולם ע״י: מור אוחנה

בישול הבשר 4 שעות

10 מנות

כשר | בשרי

פורסם בתאריך:

שניה לפני שמתחילים

לכבוד המנה הטעימה להפליא הזו צריך קצת זמן. יש פה שלבי הכנה שונים, ואפילו מעבר למתכון או שניים אחרים אם בא לכם להצמד עד הסוף למתכון - דבר שאני ממליצה לכם לעשות בחום.

אבל, באמת שמדובר בביס חלומי. כל הטעמים יהיו לכם שם, קצת חריף מהצ׳ילי, פרשי מהעלים, חמוץ מתוק מהחמוצים היפניים, ובוסט אומאמי טעים מהאסאדו השמנוני והמושלם. וגם יש פה כמה שעות שהאסאדו עובד לבד ואתם רק צריכים לוודא פעם בחמי שעה שעה שהוא עם מספיק נוזלים. לבסוף מתקבלת פה מנה שלא מביישת מסעדה ונוטפת טעמים שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול.

ואם בא לכם לתכנן את הזמנים באופן יעיל, את הלחמניות אפשר גם להכין מראש, להקפיא אחרי האידוי, וביום ההגשה להפשיר אותם במקרר בכלי אטום ואז לתת להם חימום קל בסיר האידוי, ואת החמוצים ניתן ואפילו מומלץ להכין יום קודם.

אז בקיצור ולעניין, אם יש לכם מישהו מיוחד שבא לכם לפנק, זה המתכון בשבילכם, שיהיה בהצלחה ובתאבון, מחכה לשמוע איך יצא לכם ♥️

במתכון המפורט, תמצאו את אופן ההכנה של בשר האסאדו, כאן תוכלו למצוא את לחמניות הבאנס שלי, וממש פה תמצאו את החמוצים היפניים שלי.

1

מנקים קלות את האסאדו ומכניסים לסיר גדול ויבש עם תחתית כבדה. אין צורך בשמן שכן האסאדו יוציא הרבה שומן במהלך הבישול.

2

קולפים וחותכים את הירקות לפיסות גדולות ומוסיפים לסיר. מדליקים את האש על חום בינוני גבוה ומערבבים כחמש דקות.

3

מוסיפים את המים, ואת התבלינים ומחית המיסו. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר. מבשלים כארבע שעות או עד שהבשר מתפרק לחלוטין. מידי פעם בדקו שמפלס המים בסיר עדיין גבוה ושהבשר לא נשרף.

4

לאחר הבישול, כאשר הבשר מתפרק ונתלש בקלות, מסננים את תכולת הסיר. את הבשר מעבירים לקערה גדולה, את הירקות מסננים מהציר שנוצר לכם. אל תזרקו אותו, הוא יהיה לכם מצויין לבישול עתידי! פשוט הקפיאו אותו בכלי אטום. אני לדוגמא, מכינה ממנו מרק ראמן מצויין 😋.

5

את הבשר שבקערה מפוררים היטב ומוציאים ממנו את העצמות והגידים, כך שישאר אך ורק בשר מפורק. מעבירים אותו חזרה לסיר הריק, ומוסיפים שליש כוס מציר האסאדו, שלוש כפות סילאן, ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד וכף מחית מיסו. בודקים טעמים וממליחים מעט אם יש צורך. מבשלים מספר דקות עד שהבשר מתעטף בטעמים ועד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין.

6

כשגם הלחמניות מוכנות ומוכנים להגיש, מערבבים יחד בקערית קטנה את המיונז המתובל; מיונז יפני, סריראצ׳ה, פפריקה חריפה או תבלין טוגראשי.

7

בונים את הביס המושלם, מורחים בבאנס מעט מהמיונז המתובל, ממלאים בבשר, מעט חמוצים, צ׳ילי ועלי תבלין שאוהבים. שיהיה בתאבון! ספרו לי איך יצא לכם 🥰

אהבת את המתכון? בא לי לראות איך יצא!

תייגו אותי באינסטגרם ohanamor@ ושתפו את החברים שיכינו גם 👩🏻‍🍳

אהבת את המתכון ומתחשק לך לפרגן? זה המקום 👇

היי, תודה שקפצת לבקר!

אני מור אוחנה לביא ברוכים הבאים לבלוג שלי, לאהבה הגדולה שלי, לאוכל שלי. כל חיי האוכל סיקרן אותי, גירה אותי ומשך אותי להתנסות איתו. את הרוב למדתי לבד, מלהסתכל קצת על סבתא ועל הרבה סרטוני בישול וספרי מתכונים. את הקונדטוריה שמהווה לי לתחביב אמיתי ותשוקה של ממש זכיתי ללמוד בבית הספר ״בישולים״. אז אם גם לך האוכל הוא הרבה יותר מרק משהו שמשאיר אותך עם בטן מלאה, הגעת למקום הנכון ואני מקווה שמה שחיפשת נמצא ממש כאן.